Archive for the ‘high’ Category

Mato den mengantuk..

Julai 21, 2011

Maso den menulih ni pon mato den macam di gam-gam. Tadi bawak moto pon sambil lolap sebolah mato.haha. Nasib baik sompek sampai opis. Lepas ketip jo kad, aku pon ‘check-in’ kat tempat biasa sampai pukul 8.30am. Ini semuo garo-garo makan ubek selsomo, idung den yang tasumbek ni.

Den nak siapkan kojo lopeh tu nak poie ‘check-in’ sekali lagi….

Sekian cerito den kali ni.Tata.

Narsisis

Februari 17, 2009

Aku suka menjahit. Tapi takde istilah “kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi”. [shima, teka mana aku dapat ni?]
Cerita pasal menjahit. Ya. Aku dah jahit telekung Lisa (Marina, nanti makteh buat untuk Marina satu yer). Cantik tu idak ler.. tapi pueh ati. Yela kan aku ada cakap, aku kan dah set since sekolah aku nak buat semua ni sendiri…kalau boleh. [perkataan kalau tu tak elok ye kawan-kawan, ianya membuka peluang shaiton.]
Aku suke juga seni quilt & patchwork, tapi ye laa kan. Mano kan den mampu. Klo aku mampu pon buat cam orang tua-tua dulu buat tu…macam alas kaki, cadar daripada kain perca..haaa yang tu buleh laa..huhuhuhu… 😦 Tapi takpo. Biar kito berpijak di bumi yang nyato. Den tau sapo diri den.. [kerani mana leh kawan ngan pegawai, sue! itu akan dikira skandal-fotong-teringa.huahuahua].

p/s : mak, baju mak ateh akan siapkan jugak tapi tatau bila… :p

Aku juga suka memasak. Psychopath-jiwa kacau, memasak ni laa ubat dia, meditasi yang sangat baik. Speaking of which, biskut femes-emes aku tersangat laa mendapat pujian dan tempahan yang melampau. sangat sedap, ok? [Tapi aku bukan pembuat biskut terlampau. Bukan.] Juga aku tak pernah membuka peluang untuk ditempah. Diorang suke-suki menempah dari aku. Janji Den : Puan Nerd-Stylo, saya akan buat juga untuk puan sebelum puan bersalin nanti. FOC. Malu ah nak letak harga. En. S41, saya hanya akan buat untuk bini tuan sekiranya dia mengandung. huahuahua. [gua memang selalu bagi priority untuk orang mengandung.]

Dulu masa sekolah amat obses dengan roti, kek & pastri (aku orang yang tak suka makan nasi di zaman sekolah). Pernah laa bercita-cita nak kerja kat kedai kek & roti. Nak bukak kedai kek & roti. Obses kan? [sekarang dah obes. huahuahua.] Dah besar ni [umur dan saiz] tambah lagi satu – PASTA. Kebetulan anak-anak juga punya minat yang sama. Sonang cito. Sekarang ni den tongah mendalami ilmu memasak semua benda alah ni. Selamat berjaya untuk aku.

p/s I: Eceh. Ni caro-caro nak me’market’kan diri nih. Siap cerita pasal diri ko neh. BOLD lagi! Memuji-muji diri sendiri. NARSISIS. hahaha. Ala..bagi laa den can…

p/s II ; semua di atas aku lakukan sekiranya ada masa terluang [ada ke masa??].

lagi draft 2008

Januari 3, 2009

fuyyooo…gile lama aku tak apdet blog.
bz weh..skang ni. dah ujong2 tawon.**
kejang urat dibuatnye.
pastu aku pon dah tak buat penyesuaian dah..since
budak baru ganti nazrul masuk. [ye nell, gua tengah
cakap pasal lu ni]
skang aku buat kerja nazrul. flight warrant, advance
dan loan.so far, flight warrant kacang..walaupon agak banyak.
isnin baru nak booking shahril utk dapatkan ilmu. kena laa aku
bagi pengeras sket…ye ar..ekceli bukan dia yang patut ajar aku kan.
kirenyer aku kena curik masa dia n need his favor.

oh ya. masa menulis ni aku ada kat pejabat – buat OT. skang dah pukul 2.
aku belum makan lg..[kata on diet – pui!]. alkesahnya. tadi ada PTD melanje
nasik beriani. tapi tak cukup. aku telah mengalah…atas prinsip ‘diet’ aku jugak.
hua hua hua. aku chat ngan adik. dia gelakkan aku. yapedaaa adik sapa laa ni.
yang takbley blah tu…mokcik2 kat sini yang poy2 kata diet tanak makan nasik,
yang poy2 kata laki masing2 duit banyak cam jutawan fakir, TAPI..paling laju hamik nasik tuh! keji ar korang ni. woi! malu ar siket ngan kak jas tu.

lagi satu. humangg aiii. kemain laa depa ni mengata orang sesangat klo taim pejabat biasa. orang tu OT menipu la. orang ni OT tak buat kerja laa.yang depa ni.. dari aku datang kul 9 tadi, ntah berapa saat sangat laa dorang wat kije. hoooo…ini rupenyer kerja korang yer. klo aku busuk ati cam ko ‘rika’, sure aku dah story-telling kat sume orang. tp aku maleh. aku sekadar apdet kat blog jer…hua hua hua. aku ape kesah korang nak terlangkup tergolek kat sini. lantak korang la.

aku taw yang ko ni ‘rika’ memang bebulu ngan aku.sabtu jer buat muke ‘ketat’ ngan aku. aku taw gak ko memang risau sbb aku tengah melebarkan empayar aku dengan penambahan ahli-ahli muda belia yang semakin ramai di pejabat ni. Ko risau aku semakin paweful.sume orang akan dengar cakap aku kan?? bak kata KL Menjerit, waima ekaunten pon akan ikot cakap aku. bak kata Gorgon, aku telah meng’nasi-kangkang’kan ekaunten aku.fuuhh….gile hebat aku nih! err…tapi pesal ekaunten aku jer yang asik jadik sasaran? mungkin saiz ko chumel sgt ar bos. so depa ingat aku yang besaq ni telah meng’kontrol’ ko….keji betol derang ni!

oh ya, berbalik pada rika. aku nak ajak ko join, ko dah tue-baju ketat nampak perut gendut-migrain yg asik memekak adeh sakit- so, aku takleh nak letak ko dibawah empayar aku. ko sakit ati sangat sebab personal kan? kunun aku tak se’chun’ ummi feveret ko tuh. TAPI apedehal ko menggelabah sangat kerja aku siap sume? eleh..saje je la tu nak besar2 kan issue Dato’ Azmal. [walaupon maz kata ko bekap aku kat dato’, tapi aku taw sebenaqnya hang nak kaver pungkok hang kan???] FYI Dato’ Azmal tu bukan ade pe pon…dia saje nak gertak korang-si pegawai-yang asik OT-tapi tak buat kerja. Dia carik peluang nak marah2 korang jer. klo aku dapat peluang yang sama pon aku buat gak..HUA HUA HUA…

Oklah. sekian saja karutan aku di hari sabtu yang sunyi ini. [ sabtu ni sunyi laa…sabtu lepas kena serang ngan KL Menjerit..hua hua hua].

~tata~

**Ini adalah catatan pada 20/12/2008. ada lagi neh utk 2009 tapi aku nak siapkan kerja2 Maz-Tot yang telah bercuti di waktu2 ketat AKB 2008 ineh.dem!

NEM

September 8, 2008

So close, no matter how far
Couldn’t be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don’t just say
and nothing else matters

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

So close, no matter how far
Couldn’t be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don’t just say

Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know
and I know

So close, no matter how far
Couldn’t be much more from the heart
Forever trusting who we are
No, nothing else matters