Resepi : Bingka Roti

Bingka ni serupa sahaja dengan talam. Resepi ini ihsan daripada Nur Hashima Salleh.🙂
Rasa macam nak buat untuk Majlis Maulidur Rasul dekat surau rumah aku tapi tengoklah ye…hehe.

1 bungkus roti
2 tin susu cair ideal
2 biji telur
beberapa titik esen vanilla
3/4 cawan gula

Cara-cara membuatnya :-
Koyak-koyak dan masukkan dalam periuk. Blender susu, telur, esen dan gula. Biar 20 minit (untuk serap). Bakar pada suhu 170c selama sejam.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: