Cerita aku di kala petang (jangan laa baca, bosan ni woi. aku taip ni sebab aku bosan gak)

Bekerja di pejabat baru ni memang best. Jangan kata aku makan gaji buta. Cuma pembahagian kerja sahaja belum sekata (tapi bagi aku dah memang ok sangat pon. Mana taknya, Al kan dapat P1T9 as starting maka wajarlah kerja dia lebih kan? hahahahahah). Ok. Atas pembahagian kerja itu, aku memperoleh masa yang banyak untuk melayari internet dan berangan-angan. Angan-angan aku ialah untuk menjadi tukang jahit dan tukang masak terbaik untuk anak-anak. Perasaan nak buat itu dan ini membuak-buak seperti yang pernah diberitahu di entri lepas.

Paling tak disangka, mak aku-Cik Memon tu memandai-mandai membeli mesin jahit automatik jenama Matsuyuki. Mahal woooo. Beribu-ribu lemon. Aku ni haaa, yang bekerja pon takde berangan nak beli walaupon berangan nak memiliki…sebab mahal gila babs! Cik Memon hebat, selamba jer sambar satu.hahahhaha. TAPI….sebenarnya…..aku suke mak aku beli! hahahahahaa…apa kan tidaknya…..buleh laaa aku menumpang kaki aku sebelah menekan pedal mesin tu kan? kan? :p

“Matsuyuki is brand name of a sewing machine under janome (japan’s origin, world’s leader on sewing machines). In Malaysia, Syarikat Epal is currently the distributor of these machines. Besides selling machines, Epal is famous with its training courses on sewing business.”<—— dari mana aku dapat ntah.

Ok. Aku cerita lagi (lagi sau jam nak balik). Blog yang aku kagum sangat jahitannya adalah blog ini. Macam nak gile tengok hasil jahitan dia yang kemas dan simple. Pastu dak Maya ni, kemahin kreatif lagik meniru tanpa pelajaran formal (ada laa ciri-ciri macam aku).

Apa lagi ek? Oh ya. Biskut raya kat umah aku dah nak abis. Aku ni masih sibuk mengemas rumah. Amy kata taknak kemas (susun atur) barang selagi internet tak pasang. Adoyai. Menci laa balik umah bersepah. Lagi menci bila langsir aku tak siap jahit. Lagi sakit hati bila langsir aku yang murah macam harammssss tu kemahin susah nak jahit (padan muka kepada aku sebab suka sangat beli barang murah tak berkualiti). Dah siap aku jelujur waima gosok, dia tetap herot berot. Maaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkk, i nak pinjam mesin mahal u tuuuuuu!!! ehe…(ada kena mengena ke?). HOI!! kan tadi cerita pasal biskut raya.

Ye laaa, dek sebab aku sibuk dengan rumah ni…mood nak memasak sedikit merundum. Walhal aku ada beberapa jenis kuih ada dalam pale otak ni nak wat ni. Kengkawan nak datang pon aku halang. Aku ni bukan apa….selain keadaan rumah yang kurang memuaskan, aku masih menyesuaikan diri dengan keadaan dan masa di sini. Ye laa…pepagi nak anta anak sekolah dan ke rumah pengasuh. Pastu balik pulak amik muto, pegi lak pejabat. Noon nanti amik pulak anak. Sabtu Ahad ni nak g kelas lak. Fuyyooo…..padat dan sendat cam baju aku jer jadual ni. Tengok laa….ada rejeki, insya Allah. En.Sokat suruh buat kenduri sikit rumah tu. Hmmm….akan diusahakan.

2 Respons to “Cerita aku di kala petang (jangan laa baca, bosan ni woi. aku taip ni sebab aku bosan gak)”

  1. Cinderella Ruzicka Says:

    I’m really enjoying the design and layout of your blog.

    It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
    Did you hire out a developer to create your theme?
    Superb work!
    How do I sew through several layers of fabric
    especially when they

  2. make your own car Says:

    Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I
    clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again.
    Anyhow, just wanted to say great blog!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: