Archive for Ogos 2010

Tak Sabar :: Kegilaan Menjahit

Ogos 11, 2010

Semalam aku melayan internet ni kan..*ate, takde kerja laaahh katakan*.
Rupanya punya laa mudah dunia ni sekarang dengan internetkan…siap dah ada jual pola. Bermakna, aku tak payah susah-susah nak ingat apa yang Lela ajar hampir berpuluh kali *hahaha*.Beli sahaja melalui online dan dah buleh gunting kain.

Aku tak sabar nak buat jubah untuk emak untuk raya ni.Alang-alang nak buat untuk mak, maknanya untuk aku, Lisa, Marina…semua aku bedal buat jubah je laaahh…senang bukan?? Hahahahahaha. Hahahahahaha. Hhahahahahah * gelak sepuasnya*

Kegilaan ini juga membawa kepada niat aku untuk mewujudkan satu lagi blog berkaitan dengan hobi masak dan menjahit. Nantikan pengumuman blog itu. Benda pertama aku nak buat ialah berkongsi minat dengan anda yang ada kemahuan menjahit dengan……..menjual sewing pattern dengan kerjasama Lela. yeay! Maknanya kalau anda nak belajar menjahit, tak ada masa nak belajar dan kurang faham dengan tutorial yang ada di internet, jangan risau. Dapatkan saja pola a.k.a sewing pattern itu daripada aku, dan anda dah buleh start menggunting!! Hebat bukan? Heeeeeeee……

Tunggu tau! 🙂

Mode :: hati berbunga

Ogos 10, 2010

suke.
things almost back to old days.
tu laa…jangan pandang rendah kat aku.
nanti kau juga yang teringat-ingat.
ewaaahhh…terasa special pulak aku ni.

apapun, mode hati berbunga masih berterusan!

Ramadhan coming……..soon!

Ogos 4, 2010

Alhamdulillah. Macam tak sabar pulak rasanya. Tak sampai seminggu lagi akan berada di bulan Ramadhan al-Mubarak.

And…intend to continue the plan so called as “DIET” which been failed so many time.hehehehehe. Tapi kali ni macam bersungguh sikit. Umur dah masuk 3Series ni…badan macam tak best jer. Must do something! Tak sabar nak masuk rumah baru, nak re-schedule life..put some of excersice, cut off the fat…oil….hmm….kena makan rebus-rebus dan bakar sahaja gamaknya.huhuhuhuhu.

Oh ya. Rasanya tak maklumkan di sini lagi yang saya telah bekerja di Putrajaya hampir sebulan. <—– *skema ayat ko*

Setelah hampir sebulan disini, kerja pon masih takde yang tetap…cam lembu da…suruh itu, suruh ini…buek jo lah. Travelling was ok so far, punch card pon santek gittew *selama ni….haih~*.

Bab makan….hmmm….susah sikit kot. Yang murah jauh plak, yang lainnya tak sedap dan tak banyak pilihan. Tapi ok lah untuk aku yang memulakan diet di sini. Sekarang ni, no more nasi lemak or roti canai for breakfast. Kalau tak roti…aku amik oat atau sekadar minum untuk lapik perut. Sepatutnya juga aku tak boleh ambil heavy lunch as i dont do much move/work. Tapi lapaq laa weehhhh. huhuhuhuh. Sebab tu mengharapkan Ramadhan ini membantu aku lebih berdisiplin. Insya-Allah, AMIN.

Chaiyok Sue. 🙂