Insaf laa weh..

Si-Abang kebelakangan ni buat aku seram. Atau sebenarnya impak dari pertukaran sekolah agamanya dari As-Syakirin ke Al-Mubarakah…? Seminggu dah bersekolah, hari-hari balik bawak pelajaran baru. Isnin – syurga dan neraka. Itu yang keluar soklan,”Mama, cukup ke solat Abang ni untuk Abang masuk syurga?”. Hari ke-2 (Selasa) dia cakap pasal hari kiamat. “Betul ke movie 2012 tu?”. Sampai esoknya tanya soklan yang sama. Rabu – “Kalau abang cakap ngan mama, mama promise tak call sekolah abang marah kat ustazah abang?” “Ok, Mama promised.” “Ustazah kata, kalau kita sesat kat hutan dan tak jumpa langsung makanan, tiba-tiba hanya ada khinzir/katak, kita boleh makan untuk alas perut supaya kita tak mati, betuk ke Ma?”.  Khamis – berbuat baik kepada ibupada dan orang tua. Jumaat -Kitab & Rasulnya. Yang ni sebab aku ni banyak makan semut terpaksa laa aku google balik.

Atau sebenarnya Allah sayangkan aku dan suruh aku bertaubat?
Subhanallah.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: