Archive for Disember 2009

Word of Wisdom

Disember 28, 2009

aku baca blog dia. aku jumpa ni. aku buat tangkal. huhuhu..:(

“ As you go on in life, you will lost your parents, get your heart broken by boys, backstabbed by your friends, your drunk friends get killed in road accidents, but knowing that you shared your precious moments with someone, that makes it all worthwhile. Don’t hate your bad experiences or too caught up in your glory moments. Just live. Life is meant to be shared. Though it gives you heartache and bruises.”

Wayang Review – AVATAR

Disember 27, 2009

Dah agak lama tak tengok cerita best, quality & worth…tu yang terpanggil untuk review pasal filem AVATAR ni. Tengok wayang tu…selalu laa kan. Tau jer laa Amy.

Filem ni diarahkan oleh pengarah terhebat-James Cameron yang juga penulis skrip. Dia telah menulis cerita ni selepas siap Titanic dan bercadang nak kuarkan filem ni dalam tahun 1999 tapi disebabkan teknologi tak begitu canggih lagi dalam tahun 90an, so dia tunggu lagi sehingga tahun 2006 dan tahun ni-2009 filem tu pon released.

Bagi aku filem ini hebat sebab orang yang reka cipta cerita ni dan persembahkan daam bentuk filem apa yang telah dia imagine. Lepas tu dia buleh buat kita rasa macam kita berada di situ. Punyalah hebat dia buat watak AVATAR-Na’vi tu sampai kita akan membuat pilihan untuk tinggal dengan Na’vi tersebut dan melupakan bangsa kita sendiri, dalam erti kata lain kita akan jatuh cinta dengan mereka. Hebat bukan?

Antara scene yang aku rasa macam poyo2 dan best ialah bila si-hero berlawan menentang kapal pemusnah tu dengan aksi sambil melompat dan menembak. Cool.haha. Filem ni jugak sebenarnya satu kisah cinta yang agak touching. Mak suke.Mak suke~~

scene ni best sebab heroin hilang dara waktu nih.haha.

Pelakon-pelakon juga adalah terbaekk. Mak da jatuh chenta dengan Sam Worthington (yang juga pelakon Terminator Salvation).Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez dan Giovanni Ribisi bukanlah nama asing, bahkan mereka memang cemerlang dalam filem masing2.

Oh ya. Bercakap pasal filem juga, aku rasa cam nak tengok Sherlock Holmes (sebab ada Robert Downey, Jr.-Ironman.hehe. dan juga…Jude Law, awwww). Tak sabar juga memanti filem-filem hebat keluar tahun depan…antaranya, Ironman (sebab ada Robert Downey, Jr) , Shrek Forever After, Clash of the Titans (sebab ada Sam Worthington), Robin Hood (sebab ada Russel Crowe), Toy Story 3, & Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1. (kalau ada filem2 best yang aku tak list down, please remind me k?).

bibik larikkk…

Disember 18, 2009

penat jer laa aku berangan nak pakai maid. siap dah interbiu konon. tapi seb baik gak dia cabut sebelum dia start kerja. kalau dah kerja then cabut camne??? lagi somak palo den..

tapi camne pon start next year (paling lambat bulan 6) nak gak pakai maid. tolong woi carik kan…

sialdangampang.

Disember 17, 2009

Manusia itu kenapalah sangat keji sifatnya? Kenapa kau sangat sakit hati dengan kesenangan orang lain? Apa salah aku sebab dapat laki hensem walaupun aku hodoh? Kau tau apa, INI KERJA TUHAN. kau sembahyang tonggang-tonggek tapi kau tak percaya dengan aturanNYA. kau bercakap pasal agama tapi hati kau kosong. Apa salah aku kalau nak berkawan dengan sapa aku suka? Aku caras jalan kau ke? Aku rompak duit kau ke? Aku susah dan miskin, kau yang kena feed aku ke? Jawab?? Jawab??

Silap aku juga sebab suka sangat menceceh. Silap aku jugak sebab terlalu percaya.
Satu pengajaran yang sangat memberi impak dalam hidup aku.
Terima kasih.

Family Day PNM(Finance Dept) @ Costa Rica, Lukut – Port Dickson.

Disember 6, 2009

Nama jer family day tapi anak-anak aku buat hal diorang jer. Suke hati jer. Aktiviti diorang mandi-mandi-mandi & mandi!. Ikut jer…asal korang happy. Paling tak best, semua tak selera makan. Ntah apa hal aku pon tatau. Aku bajet dah senang hari aku tak payah pikir nak masak pe kat sana. Tapi balik jer dari PD aku terus masakkan Daniel – mee bandung & Lisa/Darwisy –  mee kicap. Licin. Bagus. ces…

sampai umah, korang mandi lagik! sah laa korang ni…

Apa nak masak hari ini?

Disember 4, 2009

Aku tatau nak masak pe hari ini. Semalam pon aku aku maleh masak. Aku pangggang ayam jer untuk budak-budak ni. Bajetnyer nak layan Anugerah Skrin sambil makan kopok. Tapi buku tak baca lagi. Minggu depan dah exam. Somak palo den. Susah-susah bona den boli yo lah. hahaha…

Adios.