Archive for Oktober 2009

Dilindungi: apa yang saya mahukan…?

Oktober 31, 2009

Kandungan ini dilindungi kata laluan. Untuk melihatnya sila masukkan kata laluan di bawah.

Advertisements

Delicious Fish Curry

Oktober 27, 2009

delisyes kariHmm. looks yummy rite. Surely ya’ll been impressed with my talent to cook such a delicious fish curry ever.hehehe. In fact the cost to make this curry dishes is just about RM3 (for 2 people). Amazing rite?  Since I’m  a very kind heart, i would like to share the recipe with all of you. Let’s see the ingredient:-

2 pieces / slices of Duri fish
4 pieces ladiesfinger

and….

RM1 kuah kari where u can found in any mamak’s restaurant.
(thats the biggest secret. HAHA)

How to cook : i think u know how to finish this recipe rite.

HAHAHAHAHAHA. Dont get mad ya! I’m just trying to make a joke in my tense week.huhuhuh 😦

Only four of us..

Oktober 27, 2009

We spend a lot of time together..with only four of us. And we still happy for that.

(God, please give me strength)

4of us

p/s : gambar ketika lunch di sebuah kedai makan berhampiran Carrefour baru THO, yang sunyi dan tak ramai pelanggan – senang nak handle budak-budak bertuah neh.

Sup Ketam

Oktober 27, 2009

The idea of sup ketam for those having fever or measles or dengue, are very brilliant and yet really effective to me and my family.  That’s our menu for yesterday and you know what..dedeq are getting better today, in fact my sore throat simply gone. Credit goes to the internet where i found the menu.hehe. You should try this :p

sup ketam

Dilindungi: no feeling i guess

Oktober 26, 2009

Kandungan ini dilindungi kata laluan. Untuk melihatnya sila masukkan kata laluan di bawah.

Dilindungi: Akukah ibu itu?

Oktober 25, 2009

Kandungan ini dilindungi kata laluan. Untuk melihatnya sila masukkan kata laluan di bawah.

rakus

Oktober 23, 2009

Serius. Masuk ke semua aras rasa macam tu. Tengok itu suka. Tengok ini suka. Nak ambil yang itu. Nak ambil yang ini. Ah, mana satu?? Nak bermula dari mana ya? Hmmm…

Kalau nak tahu di mana mahu dicari, mungkin boleh ke sini. :p

Dia selalu menggembar-gembur dengan kesukaan dia, Andrea Hirata. Perhaps I should get to know him. 🙂

:( :(

Oktober 22, 2009

Luruh hati hamba,
Kecewa membuak di dada,
Bergenang air mata,
Tak terucap dek kata.

 

credit goes to budak ini lagi.

:(

Oktober 22, 2009

Saya keluarkan hati
lalu saya gantung
tinggi-tinggi.
Nun di atas langit sana.
Kerana
saya tahu,
saya tak punya
malah tak pernah punya
apa-apa…!

 

credit goes to budak ni.

Dilindungi: exercise 1

Oktober 22, 2009

Kandungan ini dilindungi kata laluan. Untuk melihatnya sila masukkan kata laluan di bawah.