Biskut Sue-Femes-Emes

Ok. Walaupon mendapat tempahan yang menggalakkan tapi gua dengan senang hatinya nak jugak bagi resepi ni kat korang. Sila buat yer…heheheh…

DSC03615

1/2 cawan butter
1/2 cawan gula perang
1/2 cawan gula castor
1 sudukecil esen vanilla
3 biji telor kuning gred B

DSC03613

1/2 cawan kacang tanah yang telah dikisar
1 1/4 cawan oat (sukat kemudian dikisar halus)
 

DSC03612

1 cawan tepung rose
1 sudu black koko powder
1 sudu kecil bicarbonate soda
1/4 sudu kecil baking powder
 

DSC03614

4 1/2 oz coklat masak (diparut)
1 1/4 cawan chocolate chip

Cara-cara : Putar butter dengan kelajuan mat rempit merempit di depan dataran. Dah kembang cam badan aku, hang masukkan gula dan putar lagi. Putar punyer putar punyer putar macam meery-go-round hang masukkan teloq dan esen vanilla. “Saya putar lagi bang Halim”. Agak2 dah dah laa bai…gua pon belasah jer. Pastu masukkan laa siket2 bahan-bahan lain tu..kacang & oats – kacau, tepung – kacau, dan last sekali baru hang masukkan ceklat-ceklat tadi…dan kacau lagi. Adunan dah sebati-sehati-sejiwa, umpama uda dan dara sudah bercantum jiwa dan raga dan body (hahaha- ada pervert sikit di situ)…buleh laa dicedok kecil2 dalam sudu. Hang letak jer dalam tray pembakar. Buat huduh-huduh siket baru nampak cam femes-emes. Apa lagi….bakar dalam oven pada suhu 180 C selama 12 minit. Ting! …aha….taraaaa!! Tunggu sejuk dulu baru test taw!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: