Makanan berachon!!

Hehe. suke-suki jaa aku kata makanan tu berachon. Tak. Takde sape kasik aku makan rachon waima aku nak bunuh diri dengan makan rachon. big NO-NO. yang pastinya, minggu tu aku makan macam2! Mana laa perut aku ta jato saket!! Pening sampai rasa nak korek bijik mata ngan sudu. Muntah dan cirit silih berganti! Dah laa tak lama lagi nak pose dan nak raye!! ~~yeay~~. kata budak ni, tanda-tanda kita semakin menua (dan berakal) apabila kita tertunggu-tunggu Ramadhan tiba dan sedih bila ia berlalu. SETUJU!

Owh, ya. Speaking of which, SUHAIRA RAMLI ini adalah peringatan untuk anda apa yang anda perlu lakukan sepanjang bulan Ramadhan ini (selain benda2 amal yang tamo cite klo nak @ tak buat).

1) Jahit baju mak, adik (termasuk baju cotton), Lisa, Marina.
2) Jahit baju aku sendiri – 2 pasang da siap potong. 2 pasang lagi lom wat pape.
3) Siapkan projek-kain-percha-patchwork-terbengkalai hang – cadar, table runner, dan kain penutup stor (atas toilet).
4) INI PENTING, PERLU BUAT SEAWAL RAMADHAN – spring cleaning. nak alih almari, sedut habok bawah katil, tingkap & kipas kasik shine, oven, store, dan…klo ada bajet nak tuka tika getah. (ye.aku masih guna tika getah. takde bajet nak taruk tiles)
5) KLO TERLEBIH RAJIN – biskut femes emes aku da banyak nau orang mintak…hehehe. bajet cam pandai buat ar. Azam tahun ni, NAK BUAT SUME KUEH RAYA SENDIRI..kueh sarang semut, cornflakes ceklat, kuih sepit…eceh. angan2 laa ni…

ok. gud luck laa sue.

7 Respons to “Makanan berachon!!”

  1. kecumbi Says:

    he he mak ingat hang dah ade isi dlm encik rahim. Upa2nya hampes. Sbb truk bebenor nengoknya hang muntah sampei MC 2 ari.
    Sume ingat hang pregnant.Pastu pulok cbuk je ikin suh mak pulok sambung ngandung. Mak bukan ape tkt kekawan boring sbb asik buat kutipan jew utk beli hadiah. Mak ckp kat ikin bior le tahun depan tahun simpan duit kome wueh.

  2. haku Says:

    same le kite..mak pown samer. udoh2 ler buat kutipan utk kite. kang tak adil pulak…hehehehe..

  3. ieza Says:

    beb..jgn lupa ja punya..nak gak kuih raya..hehehehheheheeh

  4. adamysara Says:

    mamasue..baju raye tuk nina x der ker…
    hihihihi..

  5. ::adik kaw:: Says:

    ceh…banyak nyer plan….rajin tahap gaban…hehehehehehe……

  6. haku Says:

    kunun laa..rajin! keh keh keh. weh along. pe cer ko neh? senyap jaa…

  7. haku Says:

    mama adam&nina : insya Allah…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: