Archive for Ogos 2009

Kekeringan Idea

Ogos 25, 2009

Mencilok idea nak masak apa di bazaar ramadhan adalah sangat tak cool.HAHAHA. tapi gua da tatau da nak masak pe. Nak beli pon cam ta berape layan. ok. menu hari ke-4 gua adalah…..

DSC03564

main – Nasi Goreng USA

DSC03570

beverage – Teh O Ais Limau

DSC03568dessert – Aiskrim Oreo

DSC03569snack – Hotdog Roll

sekian.

p/s : semua ni permintaan si-bujang beta yang belum lagi meninggalkan posenyer…

Makanan berachon!!

Ogos 20, 2009

Hehe. suke-suki jaa aku kata makanan tu berachon. Tak. Takde sape kasik aku makan rachon waima aku nak bunuh diri dengan makan rachon. big NO-NO. yang pastinya, minggu tu aku makan macam2! Mana laa perut aku ta jato saket!! Pening sampai rasa nak korek bijik mata ngan sudu. Muntah dan cirit silih berganti! Dah laa tak lama lagi nak pose dan nak raye!! ~~yeay~~. kata budak ni, tanda-tanda kita semakin menua (dan berakal) apabila kita tertunggu-tunggu Ramadhan tiba dan sedih bila ia berlalu. SETUJU!

Owh, ya. Speaking of which, SUHAIRA RAMLI ini adalah peringatan untuk anda apa yang anda perlu lakukan sepanjang bulan Ramadhan ini (selain benda2 amal yang tamo cite klo nak @ tak buat).

1) Jahit baju mak, adik (termasuk baju cotton), Lisa, Marina.
2) Jahit baju aku sendiri – 2 pasang da siap potong. 2 pasang lagi lom wat pape.
3) Siapkan projek-kain-percha-patchwork-terbengkalai hang – cadar, table runner, dan kain penutup stor (atas toilet).
4) INI PENTING, PERLU BUAT SEAWAL RAMADHAN – spring cleaning. nak alih almari, sedut habok bawah katil, tingkap & kipas kasik shine, oven, store, dan…klo ada bajet nak tuka tika getah. (ye.aku masih guna tika getah. takde bajet nak taruk tiles)
5) KLO TERLEBIH RAJIN – biskut femes emes aku da banyak nau orang mintak…hehehe. bajet cam pandai buat ar. Azam tahun ni, NAK BUAT SUME KUEH RAYA SENDIRI..kueh sarang semut, cornflakes ceklat, kuih sepit…eceh. angan2 laa ni…

ok. gud luck laa sue.

Guilty

Ogos 18, 2009

Sue, you are damn guilty!

Lisa, I’m so sorry. Please let me do something to redeem my sins.

I’ve told ya I’m a jerk mom. 😦
I hate myself for that.

Lagi Resepi (yang rasanya agak keji)

Ogos 15, 2009

DSC03532

Taraaaa! Ok. Inilah dia sotong-masak-percik-yang-ta-nampak-macam-percik. Tu laa orang tua-tua kata, jangan pandang dari rupa.  Rasa dia…? Dem!

Cuit.

Ogos 14, 2009

Puan Zawiyah kasik 2 bekas nasi beriani yang smell like pulut dan rendang. Masa dalam kereta he said, “Oh my gosh. I love pulut very much.”  Ternganga mulut aku sekejap. HAHA. Aku tanya balik, “apa abang?”. Then he said, ” My, gosh. I really like pulut.” Ko bayang budak umoq 8 tahun cakap ‘my gosh’…betoi2 pengaruh tv!!

But pity him, that was not pulut..huhuh.

kawan sekolah.

Ogos 13, 2009

15:44] suhairar: apa custom mesej aku lak skang?
[15:44] intan azidi: ko kemaruk status ni apehal
[15:44] suhairar: heeeee
[15:44] suhairar: ckp jee laaa
[15:45] intan azidi: aku (sue) besfren yati yahya

Aku rasa..

Ogos 1, 2009

Hubungan = kepercayaan dan tolak ansur.

Bukan mengata sesiapa. Peringatan untuk diri aku jugak. Percaya, bukan sahaja di mulut. Indeed.
Tolak ansur, bukan sahaja mengenai pemahaman tapi juga hal-hal seharian. Rasanya semua cukup besar untuk tahu apa yang perlu dilakukan dalam menjalani kehidupan seharian.

Bunga-bunga : bukan madah cinta, cukup sekadar berbahasa dengan baik. bukan perlu ditatang, cukup sekadar sekadar sebuah panggilan untuk bertanya khabar.

Rasa.

Ogos 1, 2009

Kupandang langit hitam pekat
Nun jauh tanpa sebutir bintang
Tapi semua kan tahu
Bila siang menjelma
Langit biru terangi bumi
Sebiru laut badai memukul pantai
Membawa pasir kembali ke dasar
Yang jauh dari pohon di puncak!