Archive for Julai 2009

Kotak – Masih Cinta

Julai 17, 2009

Tik tik tik waktu berdetik
Tak mungkin bisa kuhentikan
Maumu jadi mauku
Pahit pun itu ku tersenyum

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu

Tik tik tik air mataku
Biar terjatuh dalam hati
Mauku tak penting lagi
Biar kubuat bahagiamu

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang masih cinta

Kamu tak tahu hancurnya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang masih cinta

Advertisements

Cokelat – Segitiga

Julai 15, 2009

Hati… meratap perih
Tersiksa sepi… jangan kau pergi
Bila… untuk bersama
Tiada jalannya… ‘tuk tetap setia
Lelah kujelang, malamku gelap sepi
Bintang pun enggan, temani disini

Kubertahan, walau tiada kau akhiri
Segitiga diantara kita
Hanya ‘tuk berdusta dan kulelah
Diantara segitiga ini

Kita… lama tak jumpa…
Kau telah berdua… ku tak berdaya
Mungkin kau tak peduli
Aku disini… terluka hati
Lelah kujelang, malamku gelap sepi
Lama kunanti, kau tetapkan hati

Roti Canai

Julai 15, 2009

DSC03428

Gua da upgrade diri gua. Arini gua buat sarapan roti canai telor woooo… gua berjaya jadi penebar roti canai. Pendek kata, gua memang berbakat! ehe…

Gelojoh

Julai 13, 2009

Ha…..ini laa dikatakan loqlaq. Kot iye pon nak menggunting baju atas meja…alihkan ler alas meja tu dulu…kan?kan?kan? Padan muke aku. Kena beli table clothes baru.Dem!

gelojoh weehhh

Lisa’s Shirt

Julai 13, 2009

Ana, akhirnya kak sue beli jugak baju yang kita pergi tengok dan ko cakap…”betul.betul.” cantik.

lisa shirt

Nasi Goreng Alien + Air de Zapple

Julai 13, 2009

ns grg

Ok. Ekceli malam ni mak nak masak very de spesel untuk anak2 mak. Mak nak buat nasi goreng pattaya dan jus epal hijau. Ketika mak mekapkan nasi goreng ittew untuk menambah selera anak2, mak tertacap lebih eyebrow nasi goreng ittew sehingga ia kelihatan sangat keji macam alien [ tetapi ini bukanlah seperti makhluk asing yang ditemui di Damansara dan Seri Kembangan yang dihebahkan di dalam akhbar ittew yer kawan-kawan].  Sehubungan itu (waahh…mak gune perkataan perpustakaan laa kawan-kawan) mak terpaksa menukar nama nasi goreng pattaya ini kepada Nasi Goreng Alien.

Jus Apple itu pula kelihatan tidak segar (dan sepatutnya berwarna hijau sesuai dengan warna minuman makhluk asing) tetapi apakan daya…makhluk asing sekarang mungkin lebih menggemari Zapple…~ewww~.

p/s : Ana…nak? ehe..

Meningitis

Julai 13, 2009

DSC03429

I’ve visiting a niece of my friend at GH this morning. She’s been placed at the ICU after the head operation due to critical meningitis. She’s just 2month old. Pity her. Iwas crying when i saw her..make me remind back of what happen to Daniel and Lisa. But this one worst than them.

Dear Siti Raihan, I know it’s a time when words can’t bring comfort but I want you to know that God is watching over you morning, noon and night. May God give you health and happiness. You’re always in our prayers.

Little Amalina, get up angle. Waiting to see your sweetest smile again.

Latest updated on 04/08/09.

Amalina has been discharged on 31/07/09.
Unfortunately she still have a problem with her eyes which need to do some operation scheduled on 13/08/09…

NuR aiNy007

before

NuR aiNy037

after

Aku banned citer Transformers!!

Julai 2, 2009

Aku banned sebab aku marah betul scene yang robot-robot tu merosakkan library. Aku ni kan skang pencinta buku….kunun!! heeee…

Apakah ini?

Julai 2, 2009

If ya’ll got a better lunch, i got a sweetest dinner last night :p

Gila lambat ah posting tempat baru neh!

Julai 1, 2009

Cepat laa woi! Bapak punya lama nak menunggu surat daripada JPA neh. Aku dah tak sabar nak blah.