Archive for Januari 2009

geram.

Januari 23, 2009

GERAM 1
aku-yang-cun : hamboi..cantiknya.awat rajin sangat?
ahli PIIDLSM : biar la dia…dia nak tolong aku. aku ni kan dah tak larat.
sotong KURITA yang keji : memang laa kena cantek2. takkan nak hidup dalam kekotoran. tu laa sebab rumah orang melayu selalunya kotor.
aku-yang-cun : [dalam hati – eh. aku bukan kata suruh jadik pengotoq. kan ada perbezaan antara kotoq n cantek???. binatang-laut-yang-vodo! tetibe ko nak pissed-off sangat ni pehal????]

eee…geramnyer ngan binatang-laut-yang-vodo ni. ape dia ingat cantik sangat laa dan pembersih laa sangat dia tuh. dah sah-sah ko lagi pengotoq sebaabbb….ko tu STOR KUNYIT!…hua hua hua.

GERAM 2
Maz-Tot : Kak, ni ha..Kak-Perasan-Market-Evergreen suruh simpan borang kelompok ni sebab akak pakai kan?
aku-yang-cun : [dalam hati..lagi! – hooo…sebab aku yang selalu pakai, so semua lambak kat tempat aku laa???

apsal laa jumaat ini begitu menduga?

Advertisements

Wish

Januari 21, 2009

I really wish that you could read all this…one day.
*sigh*

Berblog Dengan Tegar

Januari 20, 2009

Ye. Aku semakin sibuk di pejabat. Tapi semakin sibuk, semakin banyak idea datang. Aku suke. Oh ya. Aku sekarang dalam persediaan untuk menghadapi dunia belajar setelah sekian lama aku tinggalkan. Wish me luck.

Palestin oh Palestin

Januari 20, 2009

Prophet Muhammad s.a.w said,
“No one of you trully believes (in Allah and His religion) until he loves for his brother what he loves for himself”
[Al-Bukhari & Muslim]

Tulah. Orang lain dah sibuk tulis dalam blog memasing pasal Palestin. Bukan bermakna aku tulis lambat bermakna aku tak concern pasal Palestin. Sebenarnya aku tatau nak cakap camne. Sedih. Marah. Semua ada. Selemah-lemah yang mampu aku lakukan adalah dengan berdoa. Berdoa semoga Allah selamatkan semua saudara Islam kita di seluruh dunia..bukan sahaja di tanah Palestin. Amiinnn….<=

Shima : aku suke berdoa SEBABBB….:p

Dilindungi: lunch n nangis

Januari 20, 2009

Kandungan ini dilindungi kata laluan. Untuk melihatnya sila masukkan kata laluan di bawah.

“kajuk”

Januari 20, 2009

ooo..tanak amik /angkat tepon tu yer…
takper….nak ‘kajuk’!! huhuhuhu….

Ma, do u remember where did i get the word? :p

kiss

Januari 16, 2009

asik datang = rindu
rindu = kiss

~wOooOtT.wOooOtT~

hauuuuuu……

Januari 15, 2009

dsc027811“Nanti dah pindah, masih kena datang sini…*sigh*” [kecewa sebenarnya]

“Kenapa..? tak sudi….?” [bunga sakura turun dan aku terkinja-kinja….hauuuuuuuu!]

“Eh. Bukan macam tu. Cuma tak suka dengan si-gendut-yang-migrain.” [ayat nak cover kegedikan]

“HAHAHAHAHA”. Ketawa bersama-sama. Alahai, indahnya buat kerja haram. hehehehe…

accchuuummmm!

Januari 13, 2009

Hope you are healing real fast and will soon be back to your energetic self                                                                                                                                      [err….do you? hahahahaha!]

Look forward to seeing you soon!

ehem!

Januari 11, 2009

W

Takkan lagi aku menunggu
Kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
Puasku mengharapkan dirimu
Seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
Kau tempuhi penuh bahagia
Diriku mahu kau tahu
Pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
Seperti yang aku kenali dulu
Setiaku menantikan dirimu
Seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
Melangkah namun tak berdaya
Terusku terus menunggu
Cinta yang takkan pernah ada