Archive for November 2008

Innalillahi wa inna ilaihi raajiun..dariNya kita datang kepadaNya kita kembali

November 29, 2008

Alfatihah.
Dua minggu lepas aku menerima 2 berita kematian.

Suami Rina = arwah meninggal sebab kanser kulit. Rina kata dia tahu masa check-up mengandung. Skang Rina tinggal bersama anak perempuannya.

Pakcik Mizi = Makcik Ida dan arwah naik motor nak balik rumah waktu maghrib, terlanggar kerbau kat Mahang. Masa bawak hospital Selama dia kata cuma sakit tangan sebab terhentak. Tetiba dia termuntah dan terus tak sedarkan diri. Doc x-ray, rupanya kepala arwah terhantuk kuat dan darah beku ada banyak dalam kepala. Sehari selepas kemalangan dia meninggal dunia.

Insaf la utk kita yang masih hidup ini..masih diberi peluang oleh Allah untuk bertaubat…

Advertisements

sebookkk!

November 29, 2008

mana janji kau sue? review filem ha..review masak pe laaa….

tu lah…hujung tawon camni laaa…sibuk. macam-macam mende nak buat.
Cuti sekolah lagi, cuti sedara mara kawin lagi, bulan Dec & Januari AKB pulak.
nak renew roadtax insurance, pegi gym lagi, nak balik awal & nak ajar daniel lagi. baju Marina Batrisya pon tak buat lagi…Nina, makteh tak sempat laa nak buat. cane ni?? sian Nina..makteh akan cuba yer..

tu tak pikir lagi nak cont study kat mana…course apa…adoyai…mak fenin nokkss!

di hari Sabtu yang bahagia senyap sunyi ni aku tengah wat penyesuaian dari bulan July utk P421 & C232…whatttsss???!!! kau gile…

mintak mahap la yer..chow..

a very good morning to myself

November 5, 2008

assalamualaikum.
selamat pagi aku.rasa sangat elok hari ini walaupon :-

1. lauk kurma utk budak2 yang nak anta ke rumah kak yam tak sempat masak – gas abis. dem! ( kak yam, tolong masakkan-empukkan ayam-sket lagi ek!)

2. masuk sedikit lambat (nasib ada mesin ‘pengetip masa’ yg lain disebelahnya. ~yeay~ kad aku takde merah lagi..)

3. harini ada meeting unit bayaran kul 2.00pm. hardooo! camne aku nak settle kan kerja2 persendirian aku neh? -g kwsp & BR Pudu & Celcom Jln Semarak-
FYI – penyesuaian aku pon tak siap lagi. dem kuasa dua! (mintak2 puan wan tak sebut laa dalam meeting kang. ‘seng’ ar ko sue – g laa siapkan!! den maleh….

4. kakashi is away…:( huhuuuuuuu

apapon..perasaan elok itu sangat mendamaikan.
~daa~

precious…

November 3, 2008

daniel had an asthma attacked last weekend. pity him..he has been admitted at hukm for two days.

my heart has been touch by seeing those baby from Rumah Tunku Budriah, Bandar Tun Razak – alone in their bed without anyone accompany them. strictly cannot be touched by the student doctor or visitor…uuhhhh!*stabbed my heart 1000x*

Allah know his work.No doubt.

and Lisa, this morning seem to get fever. pity my baby girl.huhuhu..:(
baby, u’re strong gal. fight it and i will always be by ur side.